Da var dagen endelig her! Vi er nå klare for avreise mot østen, og det hele startet tidlig mandag morgen med kollektiv avreise fra Asker stasjon på flytoget med retning Gardermoen. Utfordringene for turen stod i kø allerede FØR vi ankom flyplassen, Sondre Øy fant nemlig ut at han hadde et pass som gikk ut på dato i løpet av turen, så her var det behov for et aldri så lite besøk innom nødpass-kontoret hos politiet. Heldigvis etter litt om og men var alle pass på plass, og vi kunne omsider ta bena fatt inn på terminalen og vende nesen mot gaten.


 

Reisen gikk veldig fint og alle kom seg omsider frem på hotellet, og fikk installert seg på rommene. Det var nå klart for en aldri så liten runde med city sightseeing i form av det noe velkjente fenomenet «amazing race». Her ble vi delt inn i mindre grupper hvor målet er å nå diverse populære turistmål i byen. Dette er en veldig fin måte for å bli bedre kjent med et nytt sted.

Oppgavene var som følger:

  • Ta et gruppebilde med utsikten i bakgrunn ved Vaateplatvotmid
  • Ta en gruppe-selfie sammen med en gatemusiker ved Raekoja plats. Finner dere ikke en musiker kan dere bruke en statue.
  • Finn gaten med et navn på en kroppsdel. Juble når dere kommer til gateskiltet med gatenavnet sånn som turister gjør når flyet deres lander på chartertur, ta videobevis av dette.
  • Lær dere å telle til ti på estisk på videobevis av at en estlender godkjenner.
  • Spill den norske nasjonalsangen på et valgfritt instrument (sang teller ikke). Ta videobevis.
  • Hent en brosjyre med informasjon om forestillinger på operaen i Tallinn.
  • Få med dere noen dere ikke kjenner til å løpe om kapp ned plassen ved Vabaduse Väljak – Freedom Square.
  • Finn dette bygget. Finn ut hva slags bygg det er og ta bilde av dere selv foran.

 

Etter tre kalde timer i byen med «amazing race», ble det endelig arrangert felles middag i den irske puben, The Dubliner. Der spiste vi blant annet hamburger, kyllingfilet, pasta, salat og hvitløksbrød. Måltidet var veldig godt og behagelig, og etter en liten stund fant Per Alexander et stykke sort brød av sorten rugbrød. Han ble deretter utfordret av undertegnede til å spise dette brødet med hamburgerdressing, sylteagurk og appelsinjuice. Per Alexander leverte varene og hylte i seg retten han kalte «black bread à la pickle».

 
Etter måltidet tok omtrent 20% av forsamlingen turen tilbake til hotellet, mens resten dro til matbutikken. Den resterende 80-prosenten ble forøvrig også splittet før vi ankom butikken. Det er uvisst om alle kom seg frem til en butikk. Da alle omsider var trygt tilbake på hotellet var det anledning til å prøve ut hotellets bassenger. Det ble tid for et stort plask i bassenget for de fleste, som straks måtte opp igjen for å avslutte kvelden.

Etter en fin kveldsavslutning gikk noen til sengs, noen for å spille kort, og undertegnede for å skrive dagens reiseblogginnlegg. Vi i reisebloggredaksjonen håper du har satt pris på dagens innlegg, og at du vil følge oss gjennom denne uken!

I morgen skal vi besøke Peeteeli-kirken og et tilhørende barnehjem, dette blir nok en fin og ny opplevelse for de fleste. Da gjenstår det bare for oss å takke for en fin dag og håpe de neste dagene blir like bra som idag.

 
Les Tallinn dag 2 her


 
Skrevet av: Simen Udnes, Kristine Ramstad, Silje Funderud, Per Kristian Gården og Henning Haaland.