Dagen startet allerede med frokost klokka 09.00. Mange kjente det i beina og ryggen at den forrige dagen hadde innholdet mye gåing. Avreise fra hotellet var klokka 10.00, da gikk turen ned til Praha sentrum. Man skulle tro at vi hadde lært av gårsdagen feil men neida, Magnus sin retningssans er helt på tryne i dag også. Vi tok feil trikk til St. Vitus katedralen og endte opp i sentrum. Da vi fant riktig trikk, møtte vi noen koreanske turister. Vi hadde «Syng nasjonalsangen din høyest» konkurranse. Det endte selvfølgelig med norsk seier! Igjen, Magnus hadde ikke helt kontroll på hvor vi skulle, som vanlig. Derfor fulgte vi bare etter koreanerne og vi fant veien frem til St. Vitus katedralen.

I området rundt St. Vitus katedralen fikk vi muligheten til å se på 4 forskjellige severdigheter, som viste hvordan folk bodde før i tiden, og i tillegg til religiøse bygninger.

Da det var tid for lunsj fant vi en kafè hvor det var tillatt å røyke inne. Restaurant-arbeideren forbydde røyking imens vi var der, det var ikke alle gjestene som kom like fornøyde med. Vi bestilte alle en panini og deretter var det tid for «Døden på kjøpesenteret».

«Døden på kjøpesenteret» går ut på at alle får en ping-pong ball med navnet til en person. Deretter skal man finne denne personen og kaste ping-pong ballen på vedkommende. Blir man kastet på, er man ute av leken. Uheldigvis, er ikke løping, roping, og det ikke-helt-så-utenkelige skriket fra Marianne Solheim akkurat egnet for kjøpesenter. Det at de aller fleste gikk ut den første butikken de besøkte med en advarsel fra en litt stor, litt skummel sikkerhetsvakt iført en litt (for) stor, litt skummel, sort dress, var heller ikke et særlig godt tegn, og det tok dessverre ikke lang tid før hele bunten var utvist fra Paladium kjøpesenter. Utrolig nok, ble vi ikke arrestert før vi fikk løpe av gårde og ut i Praha sine gater atter en gang. Kenneth rakk heldigvis å kjøpe en Starbucks-kaffe før alt dette hendte. Da fikk alle litt fritid før vi spiste middag på Fridays klokka 18.30. I dag var vi heldige, Marianne hadde på seg «spanderingsbuksene» og spanderte brus på hele gjengen!

Utrolig nok kom vi oss alle tilbake til til hotell og avsluttet dagen med kveldsavsluttning.

Nå har de fleste kommet seg tilbake på rommet og er klare for en god natt med søvn. Eller kanskje ikke så god søvn, vi har jo fått tildelt dobbeltdyne og folk er ikke så flinke til å dele. Kenneth har erfart dette og har derfor tryglet og bedt om egen dyne etter en hel natt med dobbelt-dyne. Han fikk omsider ønsket sitt oppfylt og da er alle klare for en god natt med søvn. Nå ser vi alle fram til en innholdsrik og inntrykksrik dag på konsentrasjonsleiren Terezin.

 

Praha dag 1 kan leses her.
Praha dag 3 kan leses her.

 

Skrevet av: Kristine Ramstad, Silje Marie Linnestad, Silje Funderud, Kenneth Bjørklund, Per-Kristian Gården, Sondre A Øy, Andreas Solheim, Einar Andreassen og Simen Udnes.