Dagen startet med at en stor, trøtt gjeng møtte opp på Asker stasjon rundt 06:30. Det var ikke vanlig kost for ungdommen å stå opp så tidlig, men utrolig nok kom alle seg til Oslo lufthavn i tide. På Oslo lufthavn møtte vi en meget stresset Magnus som ikke fikk skrevet ut boarding-kort. Etter litt frem og tilbake klarte Simen Udnes å skaffe boarding-kort til alle sammen.

På grunn av tåke på Oslo lufthavn ble flyet 15 minutter forsinka. Det hadde ikke noe å si, fordi da fikk ungdommene bedre tid på tax-freen. Alle kom seg på flyet og dette feiret vi med en selfie.

2 timers flytur ble til slutt overstått og vi var endelig fremme i PRAHA! Etter at vi endelig kom frem til hotellet var det på tide å utforske Praha by.

Bilde av de utvalgte som ikke kom seg på t-banen i tide.
Bilde av de utvalgte som ikke kom seg på t-banen i tide.

Vi trodde vi tok trikken ned til sentrum, helt til trikken sa «please exit», da hadde vi kommet til endestasjonen. Etter en stund kom vi oss på en ny trikk, takket være Bodil (IKKE Magnus).  På undergrunnsstasjonen greide Kristine, Johanne, Andreas, Marius og Simen U å miste t-banen, mens resten farte av gårde. Dette var på grunn av at dørene bestemte seg for å lukkes.

Etter mye rot kom vi frem til byen og «The Amazing Race» startet.

Noen av oppgavene i «The Amazing Race» innebar:

  1. Dra til en bro og finne statue eller musiker og ta et bilde med dem/det/han/hun.
  2. Ta trikken til stasjonen Hellnovich (eller lignende) og idet man kom frem skulle man juble slik turister gjør når et fly lander trygt.
  3. Finn en Tsjekker, lær å tell til 10 på Tsjekkisk og få det godkjent.
  4. Finn ett valgfritt instrument og spille nasjonalsangen.
  5. Reis til en synagoge, og ta ett bilde sammen med den.

Etter en lang dag med med reising og sightseeing spiste vi middag, og gikk hjemover mot hotellet. Denne gangen fant vi riktig trikk og vi kom tilbake til hotellet rundt klokken 21.30. Etter en felles kveldssamling dro alle til sengs Trøtte og fornøyde med dagen.

 

Bilder fra «The Amazing Race»:

 

 

Se flere bilder fra turen her!

 

Praha dag 2 kan leses her.

 

Skrevet av Kristine Ramstad, Silje Funderud, Silje Marie Linnestad, Simen Udnes, Per Kristian Gården og Kenneth Bjørklund.